Onze overtuiging

Binnenloods is een specialist met grote bekendheid van de werkwijze van de overheid. Wij kennen de procedures en de belemmeringen. Daarmee helpen we jou de juiste route te varen. We werken als loods: we navigeren jouw initiatief veilig de haven in.

Wij zijn ervan overtuigd dat in de samenleving veel goede ideeën leven. Ideeën met meerwaarde voor de omgeving, voor de maatschappij. Maar het realiseren van deze ideeën is niet eenvoudig. Om die initiatieven te realiseren moeten partijen, belangen en ideeën aan elkaar worden verbonden. Wij zijn graag jouw gids om je idee waar te maken.

Hoe doen we dat

Transparantie, Koers vastheid, betrokkenheid en verbinding is ons kompas.

  • Transparant: wij maken de werelden van initiatiefnemer en overheid inzichtelijk
  • Koersvast: wij loodsen jou naar de realisatie van jouw idee
  • Betrokken: wij werken met enthousiasme en inlevingsvermogen
  • Verbindend: wij zijn de schakel tussen alle belanghebbenden

Waarom de naam ‘Binnenloods’?

Een loods is een vakman die de haven kent. De loods heeft kennis van obstakels, vaardieptes en weersomstandigheden. Met deze kennis bepaalt hij de juiste vaarroute om het schip veilig de haven binnen te loodsen. De loods adviseert de kapitein. De kapitein blijft altijd aan het roer.

Wij herkennen ons in deze manier van werken. Als loods helpen wij jou door een dynamisch landschap te navigeren. Door weer en wind. Wij hebben kennis van de werkwijze van overheidsorganisaties. En ervaring met het realiseren van ruimtelijke initiatieven. We kennen de procedures en weten welke belangen spelen. Daarmee weten wij wat de juiste aanpak is. Samen houden we koers richting de realisatie van jouw idee. Met betrokkenheid, transparantie, koersvastheid en verbinding als kompas. Jij blijft de kapitein van jouw idee, wij varen mee als loods.

Voor wie is Binnenloods?