Vandaag gelanceerd: Bureau Binnenloods voor initiatiefnemers en overheidsorganisaties!

Binnenloods is live! Een nieuw bureau voor initiatiefnemers met ideeën voor een betere leefomgeving. En overheidsorganisaties die deze initiatiefnemers optimaal willen ondersteunen. Cees Paul en Karin van den Boer zijn de drijvende kracht achter dit alles. Vanaf oktober 2018 helpt Binnenloods bij het waarmaken van ideeën. Zoals het verkrijgen van subsidies, planacceptatie en vergunningen. Wie zijn deze 2 ondernemende professionals?


De drijfveer om Binnenloods te starten

Cees: ‘Altijd bezig willen zijn met ontwikkelingen die maatschappelijk iets toevoegen’. Dat was de basis om met Binnenloods te beginnen. ‘Er zijn veel ruimtelijke plannen en interessante sociale initiatieven. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren’. Cees is jurist van oorsprong en kent daarom de ruimtelijke procedures. ‘Bij het maken van plannen zitten van veel haken en ogen. Het mogelijk maken van die plannen is mijn drijfveer. Want het is heel inspirerend en belonend als je daar een steentje aan bij kunt dragen’.

Karin: ‘Ik begrijp hoe het is om vooruit te willen’. Karin is opgegroeid in een bedrijf. Haar vader had een eigen tuin- en plantenkwekerij. ‘En als bedrijf wil je altijd vooruit, net zoals met initiatieven en goede ideeën. Die mensen met een drive wil ik helpen’. Door Karin haar betrokkenheid gaat ze creatief om met ruimte binnen beleid. Ze zoekt samenwerking op om vooruit te komen. ‘Ik zie geen beren op de weg, maar bekijk wat wel mogelijk is. Door mijn open instelling vind ik altijd ruimte om zaken te bespreken met verschillende belanghebbenden’. Zo hielp Karin onlangs een initiatiefnemer die kinderen met een hulpvraag paardrijles geeft.


Ervaring binnen overheidsorganisaties
Cees en Karin hebben de afgelopen jaren gewerkt voor verschillende overheidsorganisaties en vrijwilligersorganisaties. Zoals gemeenten en ministeries, waarin sport, cultuur en natuur vaste thema’s waren. Cees: ‘Door mijn ervaring met bijvoorbeeld de gemeente weet ik hoe we ideeën mogelijk kunnen maken’.


Zelf initiatiefnemer geweest
Cees is zelf ook initiatiefnemer geweest. Acht jaar geleden wilde hij iets moois mogelijk maken. In zijn woonplaats gebeurde weinig op het gebied van sport en cultuur. Cees had het idee dit anders te organiseren. Onder de regie van een stichting staat er nu een goed sport- en cultuurprogramma voor de gemeente. Cees is ervan overtuigd dat de stichting succesvol is geworden doordat hij de gemeente goed heeft meegenomen in het proces. ‘Je moet hun taal spreken, goed kunnen timen en de procedures kennen’.


Maatschappelijk waarde toevoegen. Daar doen Cees en Karin het voor. Door de inzet van hun expertise. En hun eigen overtuiging maatschappelijk iets bij te willen dragen. Dat maakt werken voor Binnenloods zo leuk!

Naar overzicht